2 Şubat 2013 Cumartesi

Abdest Sonrası Dua



1-Ömer Bin Hattab radiyallahü anh’den Resulüllah s.a.v. şöyle buyurdu: ‘Kim abdestini güzelce alır ve sonunda:
Eşhedü elle ilahe illallahü vahdehü la şerikeleh ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve rasülüh. Allahümmecalni minettevvabine vecalni minel mütedahhirin derse kendisine cennetin sekiz kapısı açılır ve dilediği kapıdan içeri girer.’
(Tirmizi, Nesai, İbni Mace)




"Ortağı, şeriki olmayan bir olan Allah'dan başka ilah olmadığına, Muhammed'in Allah'ın kulu ve resulü olduğuna şehadet ederim. Allah'ım, beni, tevbe eden ve günahlarından temizlenen kullarından eyle."


2-“Sizden biriniz güzelce abdest alır, abdestini aldıktan sonra da: “Eşhedü ellâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve resuluh: Ben Allah’tan başka ilâh olmadığına, ortağı olmayıp tek oldu­ğuna ve Muhammed’in Allah’ın kulu ve Rasûlü olduğuna şahitlik ederim” derse, o kimseye cennetin sekiz kapısı (birden) açılır, istedi­ğinden girer” buyurdu, diye cevap verdi.
(Müslim, Taharet 17 (234); Ebu Davud, Taharet, 65; Nesai, Taharet, 109)

Hadiste geçen cennet kapılarının açılması ifadesinden maksat, “ya o anda o kişiye cennet kapılarının gerçek manada açılarak o kimseyi beklemesidir. Yahut kapının açılmasından maksat, o kimsenin cennetin kapılarının açılmasını temin edecek işi işlemiş olmasıdır.”
(Sünen-i Ebu Davud Terceme ve Şerhi, Necati Yeniel, Hüseyin Kayapınar, Kontrol: Mehmed Savaş, Şamil Yayıncılık, İstanbul, 1987, c: 1, s: 309)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder