4 Mart 2013 Pazartesi

Koruyucu Dua

أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللهِ التَّامَّاتِ مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ
Mahlukatının şerrinden Allah'ın tastamam kelimelerine sığınırım.

İzah: Efendimiz'in çok uzun yıllar çok yakınında bulunma şerefiyle müşerref olmuş Ebû Hüreyre (radiyallahü anh) bu dua hakkında şöyle bir vak'a naklediyor: Allah Rasûlü'ne bir adam gelerek gece uyuyamadığını söyledi ve şöyle dedi: ''Ey Allah'ın Rasûlü! Dün gece beni bir akrep soktu.'' Peygamber Efendimiz ona dedi ki: ''Sen şayet akşam(ladığında) bu duayı okusaydın o sana zarar veremezdi.

Tirmizî'de geçen rivayette Süheyl ibn-i Ebî Salih (radiyallahü anh): "Bizim çevremizdeki insanlar bu duayı öğrenmişlerdi ve her akşam okuyorlardı. Bir defasında hizmetçilerden birisini bir akrep soktu. Fakat o cariye hiçbir acı hissetmedi" demiştir.

Ayrıca Efendimiz kendisine gelip de ''Beni dün gece bir akrep soktu'' diyen bir başka zata: ''Eğer akşam bu duayı okumuş olsaydın, o seni sok(a)mazdı'' demiştir.

Bu dua ile ilgili olarak hadisin başka rivayetlerinde Efendimiz'in bunlara ilave olarak şöyle buyurduğu da nakledilir: ''Her kim bir yerde konakladığında bu duayı okursa, oradan ayrılana kadar hiçbir şey ona zarar veremez.''
(Müslim, Kitabü'z-Zikr, 4883; Sünen-i Tirmizî, Deavât, 3359, Sünen-i ibn-i Mace, Tıp, 3538)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder